Fudbal

Anćeloti: Fede Valverde nije normalan

Poslije slavlja u “El Klasiku” protiv Barselone (3:1), još jednom su postigli tri gola, ovog puta slavili su kao gosti protiv Elčea, 3:0.

Carlo Ancelotti - Weloba.com

Zadovoljan je poslije meča bio trener kraljevskog kluba, Karlo Anćeloti, koji je posebno izdvojio partiju Federika Valverdea.

Urugvajac ove sezone blista, postigao je šest golova na 15 mečeva u svim takmičenjima ove sezone.

Ako se ima u vidu da je toliko postigao na prvih 148 mečeva za Real, onda je jasno koliko je napredovao.

“Fede Valverde nije normalan! Vjerujem da će postići više od deset golova ove sezone, tako da mi je posao siguran. Imamo tu opkladu”, našalio se Anćeloti.

Karlo Anćeloti je ljetos poručio Valverdeu da će napustiti klub ako on ne postigne makar deset golova. I već sada je na šest.

Valverdeu nije ostalo ništa drugo nego da ispoštuje želju iskusnog menadžera.

“Koncentrisan sam na ono što se od mene traži. Lijepo je biti pod ovakvim pritiskom. Ne želim da poslije mene krive što se trener povukao. Moram da se naviknem na ovo, slavite gol i mislite da ste komotni. A onda nam ponište jedan, drugi, pa treći”, izjavio je Valverde, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh