Fudbal

Robert Prosinečki kandidat za selektora južnoameričke reprezentacije

Tamošnji fudbalski savez odlučio je novog selektora potražiti na pomalo bizaran način.

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Nekadašnji prvi strateg naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki, koji je ovoga ljeta napustio klupu ljubljanske Olimpije, mogao bi po treći put postati selektor. Nakon Azerbajdžana i našeg državnog tima, Žuti bi mogao preuzeti reprezentaciju Bolivije.

Tamošnji fudbalski savez odlučio je novog selektora potražiti na pomalo bizaran način, te su raspisali međunarodni konkurs, a do krajnjeg roka koji je bio 29. jula prijavilo se oko 180 trenera.

Sportski portal “Bolavip” donosi kako se za posao nije javilo previše uglednih bolivijskih imena, a da je najviše prijava došlo od strane španskih trenera. Među njima je i nekadašnja legenda Reala Mičel (Michel), a “Bolavip” otkriva kako se za trenera javio i Prosinečki. Bolivija je u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru zauzela 9. mjesto. Lošiji plasman imala je samo Venecuele.

Žuti je svoju trenersku karijeru počeo kao pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji, a potom je samostalno vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, ponovo Kajserispor pa Denizlispor i Olimpiju, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh