Fudbal

Lil prodao veznjaka PSG-u

“L’Equipe” navodi da su “Doge” poslušale želju portugalskog veznjaka, te će inkasirati 17.000.000 eura umjesto 16.000.000

Odavno je najavljeno, ali tek u utorak uvečer realizovano. Renato Sančez (Renato Sanches) je novi fudbaler Pari Sen Žermena, pošto su se Parižani dogovorili sa Lilom o visini obeštećenja i pristali na 1.000.000 eura više nego što je nudio Milan.

Konačan dogovor
“L’Equipe” navodi da su “Doge” poslušale želju portugalskog veznjaka, te će inkasirati 17.000.000 eura umjesto 16.000.000, koliko je italijanski prvak htio da plati za najboljeg mladog fudbalera Evrope 2016. godine.

Sančez je poslije titule sa Benfikom i blistavih partijana na Evropskom prvenstvu, kojima je vodio Portugalce do trona, prešao u Bajern Minhen za 35.000.000 eura, ali se nije najbolje snašao u bavarskom gigantu. Nije pomogla ni pozajmica Svonsiju, ali su u Lilu vjerovali da i dalje ima vremena da Sančez oživi svoju karijeru.

Prije tri godine kupili su ga od Bajerna za 20.000.000, a on im je prošle sezone pomogao da se okite titulom. Novi trener Parižana Kristof Galtije (Christophe Galtier) odlično ga poznaje iz perioda provedenog u Lilu, pa je njegov poziv i doprinio da Sančez pređe u Pariz, a konačan dogovor dva kluba postignut je u utorak nešto prije ponoći.

Igračka križaljka
Vidjet ćemo koliku će minutažu uskoro 25-godišnji Portugalac imati u novom klubu, ali njegovo angažovanje nagovještava skori odlazak makar jednog od trojice centralnih veznjaka – Vajnalduma (na listi želja Rome), Paredesa (Juventus) ili Geja (Everton).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh