Fudbal

Emeri: Posvećujem pobjedu predsjedniku koji se oporavlja od raka

U prvom poluvremenu smo imali dvije ili tri dobre prilike, dok su u drugom poluvremenu oni držali posjed lopte, ali smo također imali šansu zabiti gol, rekao je predsjednik Viljareala.

Unai Emery - Avaz

Viljareal je pobijedio (3:0 ) Juventus u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka usred Torina i plasirao se u četvrtfinale. Trener Viljareala Unai Emeri (Emery) bio je oduševljen nakon prolaska u natrdnu fazu elitnog evropskog, a pobjedu je posvetio potpredsjedniku Vijlareala.

Teško razdoblje
– Posvećujem je Joseu Manuelu Llanezi koji se oporavlja od raka i prolazi kroz teško razdoblje. Jutros sam razgovarao s njim i drago mi je da smo ga ovom pobjedom razveselili, rekao je Emeri.

Potom je analizirao utakmicu.

– U prvom poluvremenu smo imali dvije ili tri dobre prilike, dok su u drugom poluvremenu oni držali posjed lopte, ali smo također imali šansu zabiti gol. Očekivao sam dugu utakmicu što se na kraju i dogodilo, a odatle je i stigla pobjeda, rekao je Emeri.

Povreda Morena
Najbolji strijelac Viljareala Gerard Moreno bio je povrijeđen, ali ipak je konkurirao u susretu koji ih je odveo u četvrtfinale najelitnijeg takmičenja.

– Imali smo plan igre, bilo je tu i teških trenutaka kao što je povreda Morena, ali znali smo da možemo računati na njega – zaključio je trener Viljareala, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh