Fudbal

MLADI FUDBALER POGINUO U BORBI U BLIZINI KIJEVA: Karijera i život prerano su ugašeni, svijet ga oplakuje

Na naredbu ruskog predsjednika Vladimira Putina u četvrtak u ranim satima počeo je rat u Ukrajini.

Vitaliy Sapyl - Screenshot

Ruska invazija traje nekoliko dana i nažalost prebrojavaju se mrtvi iz sata u sat. Cijeli zapadni svijet osudio je napad Rusije, a zemlje Evropske unije, SAD-a i druge države uvele su jake sankcije Moskvi, no i dalje nema naznaka hoće li doći do obustave ratnih dejstava., piše Sportsport.

Jutros je objavljena vijest da su Rusi ušli u Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini, a paralelno se borbe vode i u glavnom gradu Kijevu, gdje je život izgubio 21-godišnji nogometaš Vitaliy Sapylo, koji je igrao za Karpaty Lviv.

Imao je samo 21 godinu, te je ostavio sve svoje snove kako bi pomogao u odbrani Ukrajine, nažalost na kraju i poginuo.

Vitaliy nije poznato ime u nogometu, ali će ostati upisan u historiju svoje zemlje zbog hrabrosti koju je pokazao.

Vitaliy Sapylo ubijen je u noći s petka na subotu u žestokoj borbi u blizini Kijeva.

“Umro je braneći naš glavni grad, koji Rusi pokušavaju zauzeti”, saopšteno je iz Karpatyja, kluba u kojem je i počeo da gradi karijeru koja je nažalost prerano završena i na najgori mogući način.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh