Fudbal

Sarajevo poraženo od danskog Horsensa

FK Sarajevo poražen je od danskog Horsensa sa 3:2 na pripremama u Antaliji. Bordo tim je konačno odigrao pripremni meč u Turskoj, nakon što su prethodna dva otkazana zbog nevremena.

Sarajevo - Horsens - Facebook

Horsens je poveo već u šestoj minuti. Prvu šansu za bordo tim imao je Mujakić u 12. minuti poslije ubacivanja Šećerovića. Nekoliko minuta poslije pokušao je i Varešanović. Nakon pola sata igre priliku je imao Bagarić, odmah na drugoj strani Danci su povisili prednost na 2:0.

Već u 38. minuti bilo je 3:0 za Horsens. Još jednom su pogodili nakon prekida. Pokušavao je bordo tim ugroziti gol Mateja Delača, nekadašnjeg čuvara mreže Sarajeva, no bezuspješno. U finišu prvog dijela još jednom je u šansi bio Bagarić.

Bordo klub je bio dosta bolji u drugom dijelu. Na početku Bagarić je imao dvije šanse. Dosuđen je penal za Sarajevo u 60. minuti, a siguran sa bijele tačke bio je Kapić. Ekipa Aleksandra Vasoskog bila je veoma blizu potpunog povratka. Sjajan gol za 3:2 postigao je Velkoski u 77. minuti.

Postiglo je Sarajevo i treći pogodak, ali on je poništen zbog ofsajda. Bordo tim je bio bolji u finišu, ali do poravnanja nije mogao, piše SCsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh