Fudbal

PRVA LIGA FBIH / Nezaustavljivi GOŠK slavio u Travniku, pobjedu ostvario i Igman

Nogometaši GOŠK-a pobijedili su na gostovanju u 11. kolu Prve lige Federacije BiH ekipu Travnika rezultatom 2:0 te su tako došli do osmog uzastopnog trijumfa.

Detalj s utakmice u Travniku - Facebook

Kobne po Travnik bile su završnice poluvremena budući da su gosti iz Gabele u vodstvo došli u 45. minuti autogolom Smajića, dok je konačnih 0:2 postigao Jusufbašić u osmoj minuti sudijske nadoknade.

Pobjedu je ostvario i Igman na gostovanju u Hadžićima, a junak je bio strijelac jedinog pogotka na meču Sabljica.

Bratstvo je protutnjalo Goraždom upisavši visoko pobjedu rezultatom 4:1, dok je Gradina u Srebreniku s 1:0 savladala Vis Simm-Bau.

S istim rezultatom slavilo je i Jedinstvo u Bihaću protiv Zvijezde, dok je Budućnost pobijedila u Doboju kod Kaknja ekipu Mladostu s 3:1. Jedini neriješen rezultat danas ubilježen je na utakmici između Tomislava i Orašja.

Na tabeli Prve lige FBiH vodi GOŠK koji ima jedan bod više od drugoplasiranog Igmana. Trećeplasirano je Bratstvo koje ima sedam manje bodova od lidera, prenosi Klix.

Rezultati:

Goražde – Bratstvo 1:4

Gradina – Vis Simm-Bau 1:0

Radnik – Igman 0:1

Jedinstvo – Zvijezda 1:0

Mladost – Budućnost 1:3

Tomislav – Orašje 1:1

Travnik – GOŠK 0:2


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh