Fudbal

L’Equipe: Ukoliko Real pošalje ponudu od 200 miliona eura za Mbappea, PSG će je razmotriti

Real Madrid je ponudio 160 miliona eura s bonusima za Kyliana Mbappea, ali je PSG to odbio, objavili su jučer francuski mediji, televizijska stanica TF1 i dnevni list Le Parisien.

Kylian Mbappe - Wozasports.com

Danas pak pariški L’Equipe, najugledniji sportski dnevnik na svijetu, otkriva:

“PSG je iznenađen time što mu je Real poslao službenu ponudu za Mbappea premda već odavno nije tajna da ga taj klub želi. Odbio je inicijalnih 160 miliona eura i očekuje da Real povisi ponudu. Razmotrit će je ako Real za Mbappea ponudi 200 miliona eura.”

Mbappe (22) je prije tri godine iz Monaca došao u PSG uz odštetu od 180 miliona eura. U posljednjih godinu dana odbio je niz ponuda kluba da produlji ugovor, koji mu završava idućeg ljeta, te je cijelo vrijeme očijukao s Realom.

Govorio je da bi ostao u PSG-u ako bi se tamo formirala momčad za osvajanje Lige prvaka. Predsjednik Al-Khelaifi mu je prilikom predstavljanja Lea Messija poručio da sada više nema izlika te da je klub napravio ono što je tražio.

Napadač je na to odgovorio šutnjom. Zato su navijači PSG-a izviždali mladu superzvijezdu na predstavljanju nove momčadi prije tri tjedna.

Real je sada ponudio 160 miliona eura za Mbappea, koji je u tri godine za PSG odigrao 174 utakmice, postigao 133 i namjestio 63 gola.

Za dovođenje Mbappea ima još sedam dana jer prijelazni rok u Španiji završava 2. septembra, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh