Fudbal

Zidanov dres kupljen za 108 hiljada dolara

Bilo sumnji u autentičnost.

Dres sa finala SP - Twitter

Jedan od dresova napravljenih za nekada francuskog fudbalera Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) predviđenih za finale Svjetskog fudbalskog prvenstva 1998. prodan je za 108.000 dolara u Los Anđelesu, objavila je aukcijska kuca Džulijens.

Aukcija je održana proteklog vikenda na Beverli Hilsu putem interneta, a Zidanov dres je prodat za 108.800 dolara, prenosi francuski “Mond”.

Autentičnost Zidanovog dresa potvrdili su FIFA i Adidas, međutim aukcijska kuća nije znala da li je tadašnji kapiten francuskog tima, koji je u finalu pobijedio Brazil sa 3:0, nosio baš taj dres, posebno u prvom poluvremenu kada je zabio dva odlučujuća gola.

U oktobru 2018. godine pariska aukcijska kuća Coto-Begari je nekoliko dana prije aukcije morala da povuče dres za koji su tvrdili da je Zidan nosio na utakmici finala jer su postojale sumnje u autentičnost.

Na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, Francuzi su predvođeni Zidanom, koji je tada bio kapiten, osvojili prvo mjesto, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh