Fudbal

Kane nije realna opcija za Manchester City, Guardiola po pojačanje ide u Barcelonu

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola naciljao je aleternativu za napad u slučaju da ne dođe Harry Kane, a ona je ni manje ni više nego fudbaler Barcelone Antoine Griezmann, prenosi Mundo Deportivo.

Pep Guardiola - Nezavisne.com

Kane je već mjesecima unazad prva želja za napad Cityja, ali iz Tottenhema su sve glasnije najave da ga ni ovog ljeta neće pustiti.

Toga su svjesni i na Etihadu, pa se okreću drugim opcijama, a poželjna i dostižna našla se u liku Griezmanna. Francuz se nije dokazao u Barceloni, a ako imamo u vidu finansijske poteškoće katalonskog kluba jasno je da je rastanak izvodljiviji nego što je to slučaj sa Kaneom.

Barcelona i City gaje odlične odnose, a ključna spona je Guardiola. Ovog ljeta su Eric Garcia i Sergio Aguero krenuli put Katalonije, a čeka se da neko ode i u suprotnom pravcu.

Griezmann je i veliko opterećenje za budžet Barcelone, pošto je poslije Lionela Messija drugi najplaćeniji igrač u klubu.

Ovaj transfer mogao bi “pogurati” i novi ugovor koji se sprema Messiju, a kojem je sve podređeno u klubu, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh