Fudbal

Barcelona vraća Emersona s posudbe u Betisu

Fudbalski klub Barcelona nastavlja niskobudžetno sastavljanje ekipe vraćanjem Emersona s posudbe u Betisu, javlja Anadolu Agency (AA).

Emerson - Playmakerstats.com

Odbrambeni brazilski fudbaler je treća pridošlica u Barcelonu u isto toliko dana.

Iz Barce su rekli da su se pozvali na klauzulu u Emersonovom ugovoru o posudbi Betisu, u kojem je proveo dvije i po sezone.

Katalonski klub je doveo Emersona iz Atletico Mineira u januaru 2019. godine za 12 miliona eura, ali su ga odmah poslali na posudbu.

Dvadesetdvogodišnji desni bek je postao standardni prvotimac u Betisu, a tokom prošle sezone je upisao deset asistencija. Dao je značajan doprinos timu Manuela Pellegrinija u osvajanju šestog mjesta na kraju sezone i izlasku u Evropu.

Emersonu su ostale još tri godine aktuelnog ugovora s Barcelonom, a za mjesto u timu će se boriti sa Serginom Destom i Sergijem Robertom.

Brazilac je u klub stigao nakon što su u ponedjeljak i utorak potpisali bivši igrači Manchester Cityja Sergio Aguero i Eric Garcia. Obojica su došli kao slobodni igrači bez obeštećenja nakon isteka ugovora.

Novi klupski predsjednik Joan Laporta traži pojačanja za ekipu koja je osvojila samo Kup kralja prošle sezone, dok je u La Ligi završila treća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh