Fudbal

Sunovrat u karijeri veznjaka: Muhamed Bešić se vraća sedam godina unazad

Karijera Muhameda Bešića je u posljednjih nekoliko godina doživjela pravi sunovrat.

Muhamed Bešić - SCsport.ba

Bešića nema “ni na mapi” u Evertonu, u protekla dva prelazna roka nije uspio naći klub u kojem bi igrao, a na kraju sezone mu napokon ističe ugovor s Karamelama.

Kako jako dugo nije odigrao utakmicu, ostao je i bez mjesta u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a da mu kola u karijeri munjevitom brzinom idu nizbrdo, dokazuju i posljednje vijesti.

Naime, mediji u Mađarskoj pišu kako će se Bešić na ljeto najvjerovatnije vratiti u klub za koji je igrao prije sedam godina – Ferencvaroš.

Tačno prije sedam godina se Bešić i proslavio igrama za BiH na Mundijalu u Brazilu, uslijedio je transfer u Everton, ali od tada ništa ne ide kako treba u karijeri našeg veznjaka. Bešić uskoro puni i 29 godina, a ostaje da vidimo da li će se priča o Ferencvarošu obistiniti.

Tamo već igraju dva naša igrača – Eldar Ćivić i Adnan Kovačević, a vrijedi napomenuti da se Bešić posljednji put na terenu našao u dresu Sheffield Uniteda i to 25. januara 2020. godine u utakmici FA Kupa, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh