Fudbal

Velika pobjeda Lisica na Old Traffordu, Manchester City je prvak Engleske!

Leicester je ostvario veliku pobjedu na Old Traffordu (1:2) te tako došao na korak od plasmana u Ligu prvaka, a ovaj trijumf Lisica znači da je od večeras Manchester City i zvanično prvak Engleske.

Velika pobjeda Lisica na Old Traffordu, Manchester City je prvak Engleske! - SCsport.ba

Gosti su došli do prednosti već u desetoj minuti kada je pogodio Luke Thomas. Ipak, slavlje Leicestera nije dugo trajalo jer je Mason Greenwood poravnao samo pet minuta poslije, piše “Scsport“.

Leicester je imao bolje šansu u nastavku preko Yourija Tielemansa i Kelechija Iheanacha, a u 66. minuti Caglar Soyuncu je pogodio za 1:2. Do kraja nije bilo većih šansi.

Tako je Manchester City ostao na deset bodova prednosti u odnosu na gradske rivale i prve pratitelje, te su Građani došli do sedme titule Prvaka Engleske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh