Fudbal

Liverpul primio četiri gola od Sitija, a Klop smatra da je njegov tim odigrao briljantno

Aktuelni engleski prvak Liverpul je u derbiju 23. kola Premijer lige na domaćem Enfildu teško poražen od Mančester Sitija (1:4), čime se oprostio od šampionskih ambicija.

Jurgen Klopp - SCsport.ba

Zanimljivu izjavu nakon utakmice dao je trener “Redsa” Jirgen Klop (Jurgen Klopp), koji je unatoč ubjedljivom porazu bio zadovoljan igrom svoje ekipe, piše “Avaz“.

Važan dio ovog meča bila je briljantna igra mog tima. Vidim vam u očima da vi to niste tako doživjeli. Ali, meni se dopalo. Igrao se dobar fudbal u prvom poluvremenu. U drugom je Siti malo promijenio sistem. Bilo nam je potrebno malo prilagođavanja i vratili bismo se u meč, ali na početku drugog dijela nismo dali sebi tu opciju i primili smo gol – rekao je Klop.

Dali smo im mnogo prilika. Oni su dali taj gol, mi smo izjednačili. Ali onda smo napravili dvije velike greške. Na 3:1 je već sve bilo teško prihvatiti, a onda je stigao taj briljantan Fodenov četvrti gol – dodao je Nijemac.

Da igramo stalno onako kako smo igrali veći dio meča večeras pobjeđivali bismo sto posto“.

Prokomentirao je Klop i Alisonove (Alisson) greške koje su dovele do dva gola.

Istina je zapravo da mu nismo ostavili mnogo opcija, posebno u onoj prvoj situaciji. U drugoj je jednostavno loše procijenio, možda se uspaničio iako to čudno zvuči. Mnogo puta nas je spasio, a večeras je napravio greške.

Ovoga puta pitanje novinara se nije odnosilo na borbu za titulu već za top četiri.

Pokušat ćemo sve što je u našoj moći. Ima još dovoljno utakmica, ali moramo da pobjeđujemo – dodao je Klop.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh