Fudbal

Nijemac pohvalio Salihamidžića: “Otkako je Hasan došao…”

Pohvalno govorio o Brazzi.

Sandro Wagner - Sport1.oslobodjenje.ba

Nekadašnji fudbaler Bayerna i bivši reprezentativac Njemačke Sandro Wagner istakao je da je jasno vidljiv rukopis Hasana Salihamidžića u transfer politici bavarskog giganta, piše “Sport1“.

Ovaj 33-godišnjak koji je u dva navrata nastupao za Bayern je pohvalno govorio o nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje.

– Strategija se promijenila otkako je Hasan došao, a također i Marco Neppe ima važnu ulogu kao glavni skaut bavarskog tima, rekao je Wagner za Bild.

Salihamidžićev cilj je da Bayern ima 15 ili 16 vrhunskih fudbalera pod ugovorom, a ostatak će se popuniti sa dobrim alternativama kao što je to bio slučaj sa Eric-Maximom Choupo-Motingom ili Bouna Sarrom.

Bavarci na takav način prave prostor za mlade igrače iz kvalitetnog omladinskog pogona što je i više nego važno za Bayern.

– Ne možete imati 20 ili 25 vrhunskih igrača u timu čak iako publika traži to. Morate raditi na osnovu svoje filozofije i ponašati se u skladu sa njom. Bayern sada radi odličan posao.

Ovakva transfer politika je jedini ispravni put, smatra Wagner uz dodatak da su trenutne finansijske okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa također utjecale na transfer politiku mnogih klubova širom Evrope, a ne samo Bayerna.

– Morate dati mladim ljudima šansu, rekao je fudbaler koji je osam puta nastupio za selekciju Njemačke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh