Fudbal

Karamele ga se žele riješiti: Muhamed Bešić zarađuje više od velike zvijezde Evertona

Dominic Calvert-Lewin igra u sjajnoj formi u dresu Evertona ove sezone, ali većina fudbalera Karamela zarađuje više od engleskog napadača, a među njima je i Muhamed Bešić, koji je odavno otpisan od strane kluba.

Muhamed Bešić - Readeverton.com

Engleski mediji, pozivajući se na Spotrac, pišu da Calvert-Lewin ima sedmičnu platu od 20.000 funti, što je oko milion funti godišnje.

Mnogi fudbaleri u redovima Karamela zarađuju više od zvijezde tima, a prema ovim podacima Muhamed Bešić zarađuje 30.000 funti sedmično, iako je otpisan i samo je pitanje vremena kada će napustiti Goodison Park.

Bosanskohercegovački veznjak došao je u Everton na ljeto 2014. godine iz Ferencvarosa, a od tada išao je na posudbe u Middlesbrough i Sheffield United. Trenutno je u rezervnom timu i vjerovatno će u januarskom klubu napustiti Karamele, iako ima ugovor do kraja ove sezone.

Na Goodison Parku najviše zarađuju Bernard i Yerry Mina, koji imaju sedmičnu platu u iznosu od 120.000 funti. Nešto manje, oko 112.000 funti sedmično, ima Andre Gomes. Jordan Pickford prima 100.000 funti, kao i Gylfi Sigurdsson. Richarlison, James Rodriguez i Lucas Digne imaju po 90.000 funti sedmično, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh