Fudbal

Šta Hadžibegić misli o Barbarezu kao novom selektoru: “Nemam ništa protiv toga, ali…”

Selektor Crne Gore o nekadašnjem kapitenu Zmajeva.

Faruk Hadžibegić - Twitter

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Faruk Hadžibegić je u razgovoru za “Reprezentacija” govorio o raznim temama, ali se posebno dotakao i mogućnosti da na klupu Zmajeva dođe nekadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez.

Hadžibegić je istakao da je Barbarez veliki patriota, ali da postoji opravdani skepticizam u njega zbog toga što nije u svijetu fudbala posljednjih nekoliko godina.

Barbarez je divan momak, patriota, ima bogatu igračku karijeru iza sebe… Ne sumnjam u njega nijedne sekunde. Eh sad, činjenica je da posljednjih godina nije u ovom svijetu i zbog toga mnogi gledaju skeptično kada se njegovo ime pomene. Nemam ništa protiv da on bude selektor, ali ako već dobije priliku, onda mu se trebaju stvoriti i uslovi da uspije. U suprotnom ćemo i njega potrošiti. On je sigurno momak sa kapacitetom i modernim idejama. I oni najbolji su nekada bili početnici.”, rekao je Hadžibegić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh