Fudbal

Albanija savladala Bjelorusiju i plasirala se u Ligu B, Sjeverna Irska ispala u Ligu C

Fudbalska reprezentacija Albanije izborila je plasman u B razred Lige nacija nakon što je u izravnom okršaju za prvo mjesto u grupe 4 Lige C, u Tirani pobijedila Bjelorusiju sa 3:2.

Albanija - SCsport.ba

Bjelorusiji je za prvo mjesto bio dovoljan i bod, no Albanija je zasluženo slavila.

Junak utakmice bio je bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi koji je zabio dva gola (20, 27-11m), a među strijelce se upisao i Rej Manaj (44). Golove za goste zabili su Maksim Skavish (35) i Max Ebong (80).

U drugom susretu u grupi Litvanija je u derbiju začelja pobijedila Kazahstan sa 2:1 izborivši ostanak, dok će Kazahstan razigravati za ostanak u trećem razredu.

Naime, iz prva dva jakosna razreda Lige nacija, reprezentacije koje su zauzele posljednja mjesta u svojim grupama ispadaju u niži rang takmičenja. No, iz Lige C ispadaju smo dvije od četiri posljednje ekipe – ko će to biti znat će se nakon razigravanja.

Dodajmo kako je Sjeverna Irska ispala iz B Lige i prije večerašnjeg susreta protiv Rumunije. UEFA je neodigranu utakmicu Rumunija – Norveška registrirala 3:0 pobjedom Rumunije koja se tako spasila ispadanja.

Utakmica se trebala igrati u nedjelju, ali kako je defanzivac norveške reprezentacije Omar Elabdellaoui zaražen korona virusom, norveška vlada zabranila je reprezentaciji putovanje na gostovanje u Bukurešt.

Stvar je predana UEFA-inom nadzornom, etičnom i disciplinskom tijelu, koje je potvrdilo da je Norveška izgubila utakmicu, prenosi “SCsport


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh