Fudbal

Sevilla šesti put osvojila Evropa ligu, Lukaku se od Interovog heroja pretvorio u tragičara

U okviru finala Evropa lige Sevilla je savladala ekipu Intera sa 3:2 i tako stigla do šestog trofeja ovog takmičenja u svojoj historiji.

Sevilla - SCsport.ba

Utakmica je sjajno počela, pa je prvi pogodak viđen već u petoj minuti utakmice, kada je Romelu Lukaku pogodio sa bijele tačke i tako doveo Nerazzurre u prednost, piše “Sport1“.

Sedam minuta nakon toga Luuk de Jong je već izjednačio rezultat na 1:1 nakon asistencije Jesusa Navasa.

Isti fudbaler je u 33. minuti utakmice preokrenuo susret u korist Seville, ali je radost Andalužana bila kratkog daha.

Naime, samo dvije minute nakon pogotka De Jonga, Diego Godin je pogodio mrežu Seville i postavio konačan rezultat prvog poluvremena od 2:2.

U nastavku susreta bilo je mnoštvo prilika, ali je Sevilla do titule osvajača Evropa lige došla zahvaljujući Diego Carlosu koji je primorao Romelua Lukakua da pogodi svoju sopstevnu mrežu u 74. minuti utakmice.

Sevilla – Inter 3:2

Strijelci: Lukaku 0:1 5′, De Jong 12′, De Jong 33′, Godin 35′, Lukaku (AG) 74′

Sevilla: Bono, Reguillon, Diego Carlos (Gudelj 86.), Kounde, Navas, Banega, Fernando, Jordan, Suso (Vazquez 77.), De Jong (En-Nesyri 85.), Ocampos (El Haddadi 71.)

Inter: Handanović, Godin (Candreva 90.), de Vrij, Bastoni, D’Ambrosio (Moses 78.), Barella, Gagliardini (Eriksen 78.), Brozović, Young, Lukaku, Martinez (Sanchez 78.)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh