Fudbal

Bordo klub već kroji kadar za Ligu prvaka: Na listi želja Sarajeva i dva iskusna bh. internacionalca

Nakon zaključenja sezone i osvajanje nove titule državnog prvaka, u Fudbalskom klubu Sarajevo vlada euforija, ali i radna atmosfera.

Asmir Suljić - SCsport.ba

Bordo tim, istina, neće trenirati do sredine ovog mjeseca, kada će startati pripreme za narednu sezonu, ali uveliko se u klupskim prostorijama kroji igrački kadar za predstojeći nastup u Ligi prvaka i odbranu trofeja u domaćem prvenstvu, prenosi “SCsport“.

Na listi želja šefa stručnog štaba Vinka Marinovića nalazi se nekoliko zvučnih imena iz Premijer lige BiH, ali i mlade reprezentacije.

Također, potpuno je otvorena mogućnost da na spisku pojačanja osvane i nekoliko iskusnih bh. internacionalaca.

Prije svega, realna je opcija da se na Koševo vrati Asmir Suljić. Prodorni krilni ofanzivac (28) nakon napuštanja Sarajeva pružao je dobre partije u mađarskom šampionatu igrajući za Ujpest i Fehervar, a u međuvremenu je nosio i dresove ljubljanske Olimpije te poljskog Zaglebja iz Lubina.

Trenutno je slobodan igrač, raspoložen za razgovore sa bordo klubom, ali također osluškuje i eventualne ponude iz inozemstva. U slučaju da u Titovoj 38b budu spremni ispuniti njegove uvjete, povratak u staro jato neće biti daleko od realizacije.

Odavno se šuška i da bi Anel Hadžić, vezista (30) koji je upisao 14 nastupa za reprezentaciju BiH, ponovo bio spreman sjesti za stol sa predstavnicima Sarajeva. Fudbaler koji je nastupao za Ried, Sturm, Eskisehirspor i Fehervar već nekoliko je puta dosad izrazio naklonost prema bordo klubu, a simpatije su obostrane. Možda ovog ljeta dvije strane konačno pronađu zajednički jezik…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh