Fudbal

Fudbalerima Borca smanjene plate za 50 posto

Uprava Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke igračima je smanjila plate za mart, april i maj ove godine za 50 posto.

Borac - Željezničar - Fkzeljeznicar.ba

“Uprava Fudbalskog kluba Borac Banja Luka održala je sastanke sa igračima našeg kluba prvi put nakon prinudne pauze izazvane padnemijom koronavirusa na području RS (entiteta u Bosni i Hercegovini, op.a.). Na sastanku prvotimaca FK Borac Banja Luka i Uprave kluba sporazumno je dogovoreno da će plate igrača za mjesece mart, april i maj tekuće godine, odnosno period kada je klub obustavio rad, biti umanjene za 50 posto od ukupnog mjesečnog iznosa plate po mjesecu, po igraču”, saopštili su iz FK Borca, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodali:

“Ova mjera je donesena i sporazumno prihvaćena od igračkog kadra našeg kluba, kako bi se lakše prevazišla otežena finansijska situacija uslijed pandemije, te omogućio dalji rad bez gubitaka”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh