Fudbal

Cijeli fudbalski tim preležao korona virus

Klupski ljekar Johanes Vajnberger izrazio je čuđenje, navodeći da je to neobično veliki broj pozitivnih.

Koronavirus - PR / Haber.ba

Protekle sedmice austrijski prvoligaš “WAC” sproveo je testiranje svojih igrača na antitijela na korona virus, a rezultat testiranja iznenadio je mnoge jer je pokazala da većina igrača ima antitijela.

To znači da su bili zaraženi korona virusom, a da nisu ni primijetili jer nisu imali simptome, piše “Klajne Cajtung”. Klupski ljekar Johanes Vajnberger izrazio je čuđenje, navodeći da je to neobično veliki broj pozitivnih. Ukoliko su rezultati ispravni, većina igrača iz Volfsberga već je steklo imunitet na korona virus.

Klub je najavio da želi detaljniju provjeru rezultata testiranja. Inače, na početku treninga po manjim grupama svi PCR testovi igrača na korona virus bili su negativni, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh