Fudbal

Barcelona ostala bez značajnih prihoda, manje plate igračima i zaposlenicima

Fudbalski klub Barcelona je najavila privremeno suspendovanje radnih ugovora igračima i drugim zaposlenicima te smanjenje plata.

Igrači Barcelone - SCsport.ba

Plate će se u katalonskom klubu smanjiti proporcionalno smanjenju radnog vremena, za što su se odlučili, kako su saopštili, jer su zbog korona virusa suspendovana sva takmičenja pa su ostali bez prihoda od televizijskih prava, prodanih ulaznica i suvenira.

“Otvorili smo postupak nad radnim ugovorima profesionalnih sportista, u fudbalu i drugim sportovima, a također i nad ugovorima ostalih zaposlenika. Ti postupci će biti poslani uredu za zapošljavanje pri katalonskoj vladi“, naveli su iz Barcelone, ne otkrivajući za koliko će smanjiti radno vrijeme, niti za koliki postotak plate, prenosi “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh