Fudbal

Lijepa vijest: Kineski fudbalski klubovi počeli sa treninzima

Pojedini kineski klubovi počeli su sa treninzima ove sedmice, međutim male su šanse da Super liga počne sredinom aprila kako je bilo predviđeno.

Trening fudbalera u Kini - WP.com

Kineska Super liga trebala je početi 22. februara, ali odgođena je zbog pandemije korona virusa. S obzirom na to da se u posljednje vrijeme situacija u Kini izuzetno popravila, fudbal u ovoj zemlji trebao se nastaviti sredinom narednog mjeseca.

Ipak, sve je poremetilo to što je Marouane Fellaini, veznjak Shandong Luneng Taishana, bio pozitivan na korona virus proteklog vikenda. Velike su šanse da Kinezi ponovo prolongiraju početak nove sezone, a problem predstavlja što strani fudbaleri i treneri nakon dolaska u ovu zemlju moraju u 14-odnevni karantin.

Jedan od takvih fudbalera je i Samir Memišević. Bh. stoper je u zimskom prelaznom roku potpisao za Hebei Chinu, ali nije putovao u Kinu u proteklom periodu. Iz Holandije, gdje je nastupao za Groningen, došao je u Živinice, gdje još uvijek čeka rasplet situacije.

Jedan od klubova koji su počeli sa treninzima ove sedmice je Shanghai SIPG, a na snimcima vidi se da fudbaleri drže distancu tokom treninga. Nije prisutan trener Vitor Pereira i njegovi pomoćnici, jer su po dolasku u Kinu morali u izolaciju.

U narednim danima bit će donesena odluka o početku nove sezone u Kini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh