Fudbal

Navijači pred stadionom Borussije Monchengladbach prerušeni u duhove

Nogometaši Borussije Monchengladbach večeras će (18:30) u odgođenom susretu 21. kola njemačke Bundeslige dočekati ljutog rivala Koln u Derbiju Rajne, ali će utakmica biti odigrana pred praznim tribinama zbog straha od širenja koronavirusa.

Utakmica između Borussije Monchengladbach i Kolna trebala se igrati prije nešto više od mjesec dana, ali je odgođena zbog oluje “Sabine” koja je pogodila taj dio Njemačke devetog februara.

Utakmica će se odigrati danas, ali bez publike, a navijači u Njemačkoj poslali su poruku uoči ovog duela.

“Geisterspiel”, je njemački termin koji se odnosi na utakmice koje se igraju pred praznim tribinama, a znači “utakmica duhova”.

Jedan navijač u ruci je držao papir na kojem je pisalo: “Mijenjam ulaznice za toalet papir”.

Zbog straha od širenja koronavirusa pred praznim tribinama igrat će se i Rurski derbi (Borussia Dortmund – Schalke), kao i derbi Berlina (Hertha – Union).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh