Fudbal

Zvanično: Ajdin Hasić novi nogometaš Bešiktaša

Kapiten juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić danas je zvanično potpisao ugovor s Bešiktašem.

Ajdin Hasić - Bekšitaš

Mladi ofanzivac je s turskim klubom dogovorio saradnju za naredne četiri i po godine u kojima će se pokušati izboriti za mjesto prvotimca.

U skladu sa sporazumom prethodne uprave Bešiktaša, koja je planirala igraču tokom ugovora isplatili 3,3 miliona eura, iznos je sada smanjen na 2,4 miliona eura kao rezultat pregovora s nogometašem i njegovom porodicom, piše “Klix“.

Inače, njegov bivši klub Dinamo iz Zagreba će dobiti 180.000 eura odštete, iako je raskid ugovora s Modrima potpisan prije nešto više od godinu jer Hasić nije želio potpisati profesionalni ugovor.

Hasić je i ponikao u Dinamu, a redovno je igrao za sve omladinske selekcije BiH. Za juniorsku reprezentaciju je debitovao prije dvije godine te je za nju odigrao 12 utakmica i postigao tri pogotka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh