Fudbal

Ivan Jukić potpisao za Sarajevo

Dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja, rekao je bivši krilni napadač Korona Kilcea

Krilni napadač Ivan Jukić (23) potpisao je dvoipogodišnji ugovor s FK Sarajevo.

– Drago mi je što sam došao u Sarajevo. Kroz klubove i mladu reprezentaciju sarađivao sam sa šest prvotimaca Sarajeva. U narednom periodu dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja stručnog štaba – rekao je Jukić, koji na Koševo dolazi kao slobodan igrač,prenosi Avaz.

Jukić je rođen 21. juna 1996. godine u Vitezu, a do sada je nastupao za Koronu Kilce i Split, gdje je prošao i omladinske selekcije. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine U-21 odigrao je pet utakmica, a prethodno je zabilježio jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske U-18.

– Nastavljamo s dovođenjem mladih igrača. Jukić je bivši mladi reprezentativac koji je prethodno sarađivao sa šefom stručnog štaba FK Sarajevo Vinkom Marinovićem. Stručni štab je upoznat s kvalitetima Jukića, te smo sigurni da će u narednom periodu biti jako važan naš igrač – rekao je koordinator za sport FK Sarajevo Emir Hadžić.

Jukić je za Koronu Kilce odigrao 53 prvenstvene utakmice, u kojima je postigao sedam golova, uz jednu asistenciju, te šest utakmica u Kupu Poljske…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh