Fudbal

Ivan Rakitić završava reprezentativnu karijeru

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić otkrio je da će po završetku Evropskog prvenstva 2020. gotovo sigurno završiti reprezentativnu karijeru.

Ivan Rakitić - NBCSports.com

Vezista Barcelone za Vatrene igra od 2007. i u međuvremenu je upisao 106 mečeva i 15 golova.

Prošle godine se domogao finala Svjetskog prvenstva, a predstojeći Evropski šampionat trebalo bi da bude oproštaj od državnog tima.

“Budimo realni, to je sasvim jasno. Vidjet ćemo šta i kako, prije svega kakve će ideje imati selektor. S njim već neko vrijeme nisam razgovarao, nije me ni zvao, ni došao u posjetu. Razmotrit ćemo šta je najbolje, ne samo za mene nego i za cijelu reprezentaciju”, rekao je Rakitić za “Sportske novosti“.

Hrvati će na EP igrati u grupi D sa selekcijama Engleske, Češke i pobjednikom baraža Lige nacija u kojem se nalazi reprezentacija Srbije.

EURO je na programu od 12. juna do 12. jula u 12 evropskih gradova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh