Fudbal

Zrinjski otpustio trenera Harija Vukasa

HŠK Zrinjski službeno je potvrdio raskid saradnje sa šefom stručnog štaba Harijem Vukasom.

Hari Vukas - Vijesti.ba

Iza hrvatskog trenera su 23 službene utakmice na klupi prve ekipe Zrinjskog, a u njima je upisao trinaest pobjeda, tri remija i sedam poraza.

“HŠK Zrinjski se zahvaljuje gospodinu Vukasu na suradnji te mu želi puno sreće u nastavku karijere.

Do izbora novog šefa struke brigu o prvoj momčadi preuzet će Nenad Gagro, trener koji je vodio našu U19 momčad do dva naslova prvaka, a njemu će u radu prvi asistent biti Teo Krešić, aktualni trener U17 momčadi.

Dosadašnjim članovima stručnog stožera prve momčadi Mariju Ivankoviću i Ivanu Bubalu su ponuđene funkcije u Školi nogometa HŠK Zrinjski”, navodi se u saopštenju mostarskog kluba.

Kako se špekulisalo u javnosti prethodnih dana, glavni kandidat za novog trenera Zrinjskog je bivši trener Širokog Brijega Goran Sablić, koji je navodno u završnim pregovorima sa Mostarcima, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh