Fudbal

Borac upisao petu uzastopnu pobjedu, gosti zamalo napustili teren

Borac je ostvario petu pobjedu u nizu. Banjalučani su na svom stadionu savladali Radnik sa 2:0, ali susret je obilježila i scena koju su fudbaleri Radnika napravili usljed nezadovoljstva suđenjem.

Utakmica Borac - Radnik - SCsport.ba

Domaći tim je već u prvom poluvremenu stavio do znanja gostima da očekuje puni plijen, ali solidne šanse nisu iskoristili Vranješ i Kajkut te su ekipe otišle na odmor s rezultatom 0:0.

Mreža Radnika ipak se zatresla u nastavku, tačnije u 49. minuti Simonović je poslao loptu u vlastiti gol nakon ubacivanja Ziljkića.

Borac je nastavio kontrolisati igru, Radnik je imao tek jednu konkretniju šansu preko Đurića, da bi se prava drama dogodila u 77. minuti.

Naime, u tom trenutku Vranješ je pao preko noge Simonovića u šesnaestercu gostiju, a sudija Aleksandar Njegomirović pokazao na bijelu tačku. To je izazvalo potpuni revolt fudbalera Radnika, koji su krenuli napuštati teren, piše “SCsport“.

Ipak, nakon nagovaranja trenera Mladena Žižovića, vratili su se u igru, ali vidno nezadovoljni dijeljenjem pravde.

Stojan Vranješ je zatim realizovao penal u 80. minuti i postavio konačnih 2:0 za novi trijumf Banjalučana, čije ambicije sve više rastu. S druge strane, nogometaši Radnika bili su više nego ogorčeni zbivanjima na travnjaku Gradskog stadiona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh