Fudbal

Nije spreman za utakmice: Medicinski tim reprezentacije BiH donijet će odluku o Duljeviću

Robert Prosinečki možda će morati uputiti jedan naknadni poziv za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Haris Duljević - SCsport.ba

Prije nekoliko sedmica popularni Žuti je objavio spisak na kojem se našao i Haris Duljević koji, sudeći po svemu, neće konkurirati za predstojeća dva susreta koja BiH igra protiv Finske i Grčke.

Bit će to ujedno ključni mečevi za Zmajeve, u kojima BiH treba pobjede ako želi ostati u kombinacijama za direktan plasman na Euro 2020.

Duljević još nije spreman za takičarske utakmice iako se oporavio od povrede koju je zadobio u dvoboj protiv Armenije. Tako barem tvrdi njegov trener u Lilleu Bernard Blaquart.

Oporavio se, ali nije spreman za mečeve“, rekao je Blaquart u najavi susreta Lillea i Nimesa koji će se odigrati danas.

Ipak, vjerovatno će se 25-godišnji vezista pojaviti na sutrašnjem okupljanju u Zenici, a konačnu riječ o njegovom eventualnom nastupu u predstojećim susretima kvalifikacija trebao bi dati medicinski tim reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ako bivši igrač Sarajeva i Dynamo Dresdena ne bude u mogućnosti igrati protiv Finske i Grčke, 12. i 15. oktobra, moguće da Prosinečki uputi jedan naknadni poziv, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh