Fudbal

Podjela bodova u sjajnom okršaju Veleža i Željezničara, isključenje Fajića pokvarilo dojam

Odličnu utakmicu, za bh. fudbalske prilike, danas su u Vrapčićima odigrali Velež i Željezničar te tako opravdali eptitet derbija.

Velež - Željezničar - SCsport.ba

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, nešto otvorenijeg garda prema protivničkom golu krenuli su domaći fudbaleri. Prvu bolju priliku imao je Nusmir Fajić, koji je šutirao tik pored stative. No, nedugo nakon toga, tačnije u 25. minuti, Mostarci su poveli. Bila je to lijepa akcija Rođenih, odlično je asistirao Ćosić, a Brazilac je uklizavanjem u petercu pospremio loptu u mrežu, piše “SCsport“.

Zatim su Veležovi fudbaleri nastavili kontrolisati meč, ali više nije bilo izglednijih šansi do odlaska na odmor.

Na startu drugog dijela stratreg Plavih Amar Osim pravi rezove u ekipi, uvodi Štilića i Ramovića, što je rezultiralo nešto tečnijom igrom gostiju. Da će Željo pokazati drugo lice najavio je Krpić kada je pogodio prečku, da bi Bojo izjednačio u 59. minuti preciznim šutem iskosa. Minut prije toga Veležu je poništen pogodak, sudija je smatrao da je Brandao igrao rukom prije nego što je Fajić zatresao mrežu.

Imao je zatim Velež još jednu stopostotnu šansu. Fajić je odlično istrčao kontru, zaobišao i vratara Želje Filipa Erića, ali njegov mlaki šut praktično sa gol-linije izbio je Osmanković.

Jedan od ključnih detalja meča desio se deset minuta prije susreta. Arbitar Ermin Sivac je dosudio faul u napadu Nusmira Fajića i pritom mu dodijelio drugi žuti karton. Mostarci su burno reagovali, smatrajući kako je Željin defanzivac Sipović bio pretjerano teatralan prilikom faula, dok je Fajić čak smatrao da ni faul nije postojao.

No, Sivac je ostao pri svojoj odluci, Velež je meč morao nastaviti s igračem manje, što je svakako pokvarilo dojam i znantno usporilo ritam dotad veoma energične utakmice.

Rezultat se do završetka nije mijenjao, dvije ekipe na koncu su podijelile bodove.

Velež – Željezničar 1:1

Stadion Rođeni u Vrapčićima. Gledalaca oko 4.000. Glavni sudija: Ermin Sivac (Zenica)

VELEŽ: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić (Ćivić 72.), Urdinov, Behram (Berisha 80.), Hasanović, Vehabović (Kuduzović 85.), Brandao, Fajić.

ŽELJEZNIČAR: Erić, Pavić, Stanić, Osmanković, Sipović, Sadiković (Štilić 46.), Alispahić, Bojo (Zajmović 89.), Veselinović (Ramović 46.), E. Zec, Krpić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh