Fudbal

UEFA žestoko kaznila Partizan

Partizan je ekspresno kažnjen od UEFA-e. U četvrtak je beogradski klub s 3:1 pobijedio turski Malatyaspor, a već danas saznao kaznu zbog ponašanja svojih navijača na toj utakmici.

Partizan - Screenshot

Zbog baklji, ubacivanja predmeta u teren i stajanja na stepenicama Partizan je kažnjen s 24.250 eura, a zbog rasističkog ponašanja navijača s dvije utakmice bez gledatelja.

To znači da će Partizan u play-offu, ako se tamo plasira, biti bez podrške navijača, kao i u prvoj domaćoj utakmici ako stigne do grupne faze Evropske lige.

Svjestan moguće kazne, Partizan je uoči utakmice pozvao navijače da ne vrijeđaju goste, ne skandiraju političke i rasističke poruke, ali očito uzalud. Jedna od poruka Grobara bila je povodom godišnjice Oluje: “Dogodine u Kninu“.

Podsjećamo, kaznu će sigurno dobiti i FK Sarajevo, čiji je meč protiv BATE Borisova čak u jednom trenutku i prekinut zbog korištenja pirotehnike.

UEFA još uvijek nije objavila informaciju o toj kazni, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh