Fudbal

Sloboda u gostima pobijedila Osijek

Fudbaleri tuzlanske Slobode gostovali su u Osijeku gdje su u generalnoj probi pred početak prvenstva pobijedili hrvatskog prvoligaša Osijeka rezultatom 3:2 (3:2).

Sloboda - Osijek - Fena

Svi golovi “pali” su u prvom poluvremenu. Povela je Sloboda u 16. minuti golom Livančića. Dvije minute kasnije izjednačio je Škorić.

Domaći su u 39. minuti preokrenuli rezultat golom Marića, a Sloboda je s dva gola u samo pet minuta došla do vrijedne pobjede.

Najprije je u 42. minuti izjednačio Am. Bekić, da bi konačan rezultat u 44. minuti postavio Ristić.

Za Slobodu su u startnoj postavi nastupili: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović, Livančić, Am. Bekić i Ristić.

Sloboda je tako pripremni period okončala bez izgubljene utakmice, a nijednu od šest utakmica nisu odigrali u Tuzli.

Pobijedili su ekipe Bogatića 4:1, Mačve (Šabac) 2:0, Troglava (Livno) 7:0, Kamešnice (Podhum) 3:0. te Osijeka 3:2, dok su jedino remizirali u Mostaru protiv Veleža, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh