Fudbal

Velika čast za Vedada Ibiševića u berlinskoj Herthi

Imenovanje Ante Čovića za trenera Herthe nije promijenilo situaciju sa bosanskohercegovačkim napadačem Vedadom Ibiševićem koji će ostati kapiten berlinske Stare dame i sljedeće sezone.

Vedad Ibišević - Twitter

Ako pogledate u svlačionicu i vidite kakvu reputaciju uživa, njegovo postavljanje za kapitena ne treba dovoditi u pitanje. U prošlosti je svoj posao odradio na vrhunski način, rekao je Čović na trening kampu u Hauptstädter, piše “Sport1“.

Odnos između Čovića i Ibiševića je specijalan, njih dvojica mogu komunicirati na maternjem jeziku i imaju slične poglede na fudbal.

Želim pomoći timu i trenerima na terenu sa onime što znam tako da dajem sve od sebe na terenu, istakao je Ibišević koji je prvi put imenovan kao kapiten Herthe prije tri godine kada je u klubu bio Pal Dardai.

Potom ga je zamijenio Fabian Lustenberger, no Švicarac se vratio u Švicarsku, u Young Boys ovog ljeta, te je Ibišević ponovo imenovan kapitenom.

Moram preuzeti odgovornost u sljedećoj sezoni, kratko je završio Ibišević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh