Fudbal

Za bivšeg srbijanskog selektora Republika Srpska je država

“Ovom prilikom bi se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske”, istakao je predsjednik FK Radnik Mladen Krstajić nakon žrijeba u Nionu na kojem je tim iz Bijeljine za protivnika dobio Spartak iz Trnave.

Mladen Krstajić - AP/Twitter

Radnik će odmjeriti snage sa slovačkom ekipom Spartaka iz Trnave u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu. Predsjednik ”Plavih” Mladen Krstajić istakao je da će ekipa potpuno ozbiljno pristupiti ovom dvomeču.

“Plasman u Evropsku ligu veliki je uspjeh za Radnik, obzirom da smo mi jedna mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo mi po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svjetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu. Sjetimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu”, rekao je Krstajić za klupsku stranicu, prenose “Nezavisne“.

On se osvrnuo na skroman budžet Radnika, koji je i pored finansijskih poteškoća izborio mjesto na evropskoj sceni.

“Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u nevjerici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije, a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompktna cjelina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi”, tvrdi Krstajić.

Krstajić se zahvalio rukovodstvu FK Borac iz Banja Luke i državnom vrhu Republike Srpske na podršci.

“Ovom prilikom bi se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske, jer mi kroz fudbal afirmišemo sport u gradu Bijeljini, RS i BiH”, zaključio je Krstajić.

Radnik je u prvom susretu gost 11. jula u slovačkom gradu Trnava, a sedam dana kasnije će u Banjaluci ugostiti slovačkog predstavnika u Evropskoj ligi.

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić smijenjen je sa te funkcije 13. juna na sjednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Kako se navodi, ugovor je sporazumno raskinut, samo pet dana nakon poraza u Ukrajini (5:0) u kvalifikacijama za EURO 2020, a ime novog selektora biće poznato u narednom periodu.

“Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su zahvalnost sada već bivšem selektoru A reprezentacije Srbije na veoma profesionalnom angažmanu, posebno na ostvarenom uspjehu u Ligi nacija i poželeli mu mnogo sreće i uspjeha u daljoj karijeri. Zbog svega što je dao srbijanskom fudbalu, kao igrač i trener, a posebno ljudskih kvaliteta, Mladen Krstajić će uvijek biti deo naše fudbalske porodice”, poručili su za “Tanjug” iz FS Srbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh