Fudbal

Maurizio Sarri novi trenera Juventusa

Maurizio Sarri ove sedmice bit će imenovan za novog trenera Juventusa!

Maurizio Sarri - Twitter

Uskoro se očekuje da se Sarri i Chelsea rastanu, te da iskusni strateg bude imenovan za trenera Stare dame. Možda čak i danas… Ovu informaciju objavili su gotovo svi engleski i italijanski mediji.

Navodno, Sarri je bio voljan ostati da mu je Chelsea dao potpunu podršku u načinu na koji on vodi klub. Međutim, to se nije dogodilo i Sarri će postati novi trener Juventusa.

Italijanski stručnjak je, kako piše Evening Standard, jutros bio u domovini kako bi finalizirao dogovor s Juveom, prenosi Football-Italia.

Isti izvor tvrdi da mu londonski klub neće praviti probleme, a Sarri će potpisati dvogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 6,8 miliona eura po sezoni.

Stara dama će također morati da plati Chelseaju obeštećenje od 5,7 miliona eura. Juventus se odlučio za Sarrija nakon što su se Mauricio Pochettino i Pep Guardiola pokazali preskupim i “prevelikim zalogajima”, pišu “Sportske“.

Za sada nema službenih informacija iz Chelseaja i Juventusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh