Fudbal

Velež zvanično prvak: Mostar večeras neće spavati, na Musali velika fešta

Fudbalski klub Velež se vratio u Premijer ligu. Tri godine “tamnice” u drugoligaškom društvu za Rođene je završeno. Danas zvanično.

No image - Haber.ba

Utakmicom protiv komšijskog Igmana iz Konjica spuštena je zavjesa. Fešta može početi, a rezultat (4:2) je svakako u drzugom planu, jer je Velež već u društvu najboljih.

Više od 6.000 navijača danas je bilo u Vrapčićima. Rijeke navijača slijevale su se prema stadionu iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, prenosi “Radio Sarajevo“.

Veliki broj gostiju, legende kluba i prijatelji došli su na stadion da uveličaju feštu… Tu su Duško Bajević, Čorba Hadžiabdić, Ivan Ćurković… Marjan Kvesić, član Predsjedništva Olimpijskom komiteta BiH, veliki prijatelj Veleža…

Legende Enver Marić i Vahid Halilhodžić nisu mogle doći, ali su poslali čestitke i želje da se Velež naredne sezone vrati u vrh bh. fudbala.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, na stadionu je nastao opći delirijum. Navijači slave veliki dan u historiji Rođenih, a čelnici NSBiH su zvanično dodijelili pehar pobjedniku. Pehar je kapitenu Veleža uručio Slaven Garić, potpredsjednik Fudbalskog saveza FBiH.

Hiljade navijača Veleža slavi titulu, mnogi su ušli u teren da zajedno sa igračima proslave veliku pobjedu.

No, ovdje fešta ne prestaje… Slavlje se nastavlja na Musali, gdje će se u 21.30 održati veliko navijačko slavlje i zvanično spustiti zavjesa na šampionski ples Rođenih.

Mostar večeras neće spavati, a iz kluba su najavili daleko veću proslavu nego što je bila prošle subote kada su se igrači pobjednički vratili iz Visokog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh