Fudbal

Fudbal ne pamti ovakvo nešto: Predsjednik Horsensa ugovorom vezao navijače kako bi morali navijati

Danski klub Horsens ima velikih problema sa posjetom ove sezone, zbog čega su se odlučili na nevjerovatan potez.

No image - Haber.ba

Naime, samo 3.500 navijača u prosjeku je pratilo utakmice ovog kluba ove sezone, zbog čega se predsjednik kluba Kristian Nielsen prisjetio sjajne ideje. On je odlučio ugovorom vezati stotinu do dvije stotine navijača čija će obaveza biti da dolaze na utakmice i navijaju.

Klub će im obezbijediti besplatne ulaznice, vodu i pivo, a oni će morati navijati kako njihovi igrači ne bi morali igrati u krajnje sumornoj atmosferi.

Možda je to što činimo neobično, ali svi znamo da je izuzetno važno na stadionu imati dobru atmosferu – kazao je Nielsen i naglasio da je u pitanju ozbiljan projekt.

Navijači pod ugovorom, naime, neće moći izbjagavati svoje obaveze te će morati odlaziti na sastanke s klupskim koordinatorom. U slučaju da ta osoba primijeti da pivo odlazi a navijanja nema, Horsens će imati pravo s dotičnom osobom raskinuti ugovor, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh