Fudbal

Olovo: Veliki broj povrijeđenih u sukobu navijača Sarajeva i Željezničara

Tuuča navijača Sarajeva i Željezničara dogodila se danas u Olovu, a pojavili su se i novi video snimci.

Tuča navijača u Olovu - Screenshot/YouTube

Jake policijske snage izašle su na teren, te su situaciju stavile pod kontrolu. Ipak, povrijeđenih ima u velikom broju, prenosi “Radio Sarajevo“.

“Prema mom mišljenju ima više od 50 povrijeđenih navijača”, istakao je je izvor sa lica mjesta.

Kako javlja čitatelj u prvom trenutku policija nije mogla ništa poduzeti i samo je posmatrala situaciju, nakon čega su krenuli u spriječavanje nasilja.

U ovom trenutku u Olovu su stigli pripadnici Federalne uprave policije ZDK, a pojavili su se i novi snimci.

Kako javlja “BHRT“, iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) potvrđeno je da je na mjesto događaja upućena Jedinica za podršku.

Do sukoba je došlo nakon što je grupa navijača bordo tima, na putu prema Tuzli, zaustavljena zbog kvara autobusa. Navijači “Želje” išli su na gostovanje svog tima u Bijeljini.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh