Fudbal

Novac koči Vranješov povratak u Grčku

Ognjen Vranješ je odavno višak u Anderlechtu i sasvim sigurno će tokom ljeta napustiti klub.

Jedina zainteresovana mušterija je AEK iz Atine, klub u kojem je Vranješ igrao sa uspjehom i iz kojeg je prošlog ljeta otišao u Anderlecht. Problem prema navodima medija u Belgiji mogla bi predstavljati njegova plata.

On u Anderlechtu prema ugovoru koji važi do 2022. zarađuje 1,3 miliona eura godišnje, što Grci ne mogu obezbijediti. Također, pitanje je za koji bi ga iznos pustio Anderlecht.

U tekstu objavljenom na portalu Voetbalkrant.com navedeno je da će Anderlecht tokom ljeta pustiti čak 20 igrača koji su pod ugovorom, jer nisu zadovoljni onim što su dosad pokazali, te da će klub sasvim sigurno na taj način pretrpiti finansijske gubitke.

AEK i Vranješ bi trebali nastaviti pregovore nakon finala Kupa Grčke u kojem klub iz Atine za protivnika ima PAOK iz Soluna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh