Fudbal

Vrančić: Prijatelj mi je u djetinjstvu govorio da ću igrati za Norwich

Povremeni reprezentativac BiH Mario Vrančić proživljava najljepše dane karijere.

Mario Vrančić - Haber.ba

On će uz Asmira Begovića i Seada Kolašinca naredne sezone biti jedini Bosanac u Premier ligi. Ključnu ulogu u Norwichovom povratku u elitu nakon tri godine imao je upravo Vrančić (29), koji je bio strijelac nekoliko krucijalnih pogodaka, od kojih su neki bili uistinu spektakularni. Očekivano, nije to prošlo nezapaženo, a oduševljen onim što je pokazao naš fudbaler je i Chris Goreham koji je u svojoj kolumni napisao da je Vrančić favorit da dobije priznanje za igrača sezone. Posljednjih dana Vrančić je veoma tražen među engleskim novinarima, a jedan od njih ga je upitao i je li ovo najveći uspjeh njegove karijere.

– Prije bih rekao da je najvažniji. Postigao sam nekoliko pogodaka, uključujući i onaj u derbiju sa Sheffieldom, no to je moj posao. Zar ne?, kaže skromni Vrančić.

Sve to je sitnica na ono što je u životu prošao Vrančić. Imao je manje od tri godine kada je u posljednji tren s roditeljima pobjegao iz pakla ratnog Bosanskog Broda, dok su tim gradom u proljeće 1992. bjesnile ulične borbe. Ni dolazak u Slavonski Brod im nije donio nikakvo olakšanje, njegova kuća do temelja je uništena, pa je bio primoran sreću potražiti negdje drugdje. Uslijedio je put u Njemačku.

– Postoji zanimljiva priča iz moje mladosti. Majka jednog od mojih najboljih prijatelja je inače iz Norwicha, a kada smo se kao djeca od 12-13 godina igrali, on bi imao običaj reći: “;Jednog dana ti ćeš igrati za Norwich&”;. Eto, šta je sudbina, otkrio je Vrančić.

Norwich je Vrančića doveo iz Darmstadta za svega 650.000 funti, a naš fudbaler u aktuelnoj sezoni je postigao devet pogodaka i upisao šest asistencija. Za očekivati je da sjajni nastupi neće promaći ni Prosinečkom.

– Najbitnije je da se trudim, da igram dobro, a selektor je na kraju taj koji će procijeniti jesam li mu potreban ili ne. Svakom igraču je, naravno, san da igra za svoju zemlju, ističe Vrančić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh