Fudbal

Evropska liga: Arsenal “okrenuo” Valenciju, Eintracht i Chelsea remizirali

Odigrane su prve polufinalne utakmice Evropske lige nakon kojih su engleski klubovi izborili povoljne rezultate pred revanš.

No image - Haber.ba

Arsenal je ne domaćem terenu savladao Valenciju sa 3:1, u susretu u kojem je Sead Kolašinac odigrao svih 90 minuta za londonski tim, piše “SCsport“.

Šišmiši su sjajno otvorili susret i poveli su već u 11. minuti. Mouctar Diakhaby je šokirao Topnike za 0:1, ali Arsenal je nakon ranog vodstva Valencije uspio da vrlo brzo preokrene.

Dvostruki strijelac bio je Alexandre Lacazette u 18. i 26. minuti te je Arsenal za tili čas poveo sa 2:1. U nastavku po jedna dobra šansa na obje strane. Lacazettea je zsuatavio sjajni Neto, ali je i na drugoj strani Čech bio priseban kada se u prilici našao Parejo.

I kada se činilo da će ostati 2:1, u 91. minuti Kolašinac je sjajno ubacio, a Aubameyang je postigao i treći gol za velikih 3:1 pred revanš na Mestalli.

U drugom meču igranom na Commerzbank-Areni u Frankfurtu, Eintracht i Chelsea su remizirali 1:1.

Njemački tim je stigao do vodstva u 23. minuti kada je Luka Jović sjajno glavom zatresao mrežu tima iz Londona za 1:0.

Ipak, u posljednjoj minuti prvog poluvremena nakon dugog napada Chelseaja lopta je došla do Pedra koji je preciznim udarcem lijevom nogom izjednačio na 1:1.

U nastavku su Plavci bili dosta bolji, dobru šansu propustio je Loftus-Cheek, a Luiz je pogodio prečku iz slobodnjaka.

Ipak, promjene nije bilo i Chelsea će za sedam dana pred svojim navijačima imati priliku da potvrdi prolaz u finale.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh