Fudbal

Sada i zvanično: Salihović okačio kopačke o klin

Najveći uspjeh u historiji bh. fudbala ostvaren je plasmanom na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Sejad Salihović - Haber.ba

Nekoliko igrača iz te generacije već je okačilo kopačke o klin, a sada im se zvanično pridružio i Sejad Salihović. Da ovaj 34-godišnjak više neće igrati profesionalni fudbal potvrdio je njegov agent Tolga Dirican bez obzira što je na stolu imao dosta ponuda iz Cvajte.

– Bilo je mnogo ponuda iz druge lige, ali on neće nastavljati karijeru, rekao je Dirican za Fussball Transfer.

Salihović je deset mjeseci bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s HSV-om. Najveći trag ostvario je igrajući za Hoffenheim čiji je bio član od 2006. do 2015. godine. Još je nastupao za kineski Renhe i šivcarski St. Gallen. Profesionalnu karijeru je započeo u Herthi.

Za reprezentaciju BiH je odigrao 47 mečeva i postigao četiri gola. Prvi put u dresu nacionalog tima je nastupio u oktobru 2007. godine, a posljednji u oktobru 2015. godine protiv Kipra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh