Fudbal

Hajrović, Dilaver i Gojak starteri protiv Plzena

U šesnaestini finala Evropske lige Dinamo će večeras na Maksimiru pokušati doći do pobjede protiv Viktorije Plzen. Ova utakmica najveća je u bližoj historiji hrvatskog kluba.

Amer Gojak - PR/Haber.ba

Iznenađenje Nenada Bjelice trebalo bi biti izostavljanje Kevina Theophilea-Catherinea iz udarne ekipe. Francuza bi mogao ispasti zbog slabije igre u Plzenu, ali i zbog razlike u visini gdje prednost imaju Česi. Uz to, Theophile-Catherine je uoči prve utakmice propustio nekoliko treninga zbog porodičnih problema.

Umjesto njega upada Kosovar Amir Rrahmani, ovaj put na njemu prirodnu poziciju stopera. Rrahmani je u izostancima Marina Leovca uglavnom igrao na poziciji lijevog beka u Dinamovim utakmicama u grupnoj fazi Evropa lige, skupio je šest nastupa kroz 494 minuta igre u ovom takmičenju.

U ekipu se, nakon suspenzije, vraća Izet Hajrović na svoju desnu stranu i to u punoj formi nakon što je nokautirao Slaven Belupo u prvenstvu. Iz sastava u odnosu na Plzen trebao bi ispasti i Mario Šitum pa bi na prepuni Maksimir trebali istrčati: Livaković; Moharrami, Rrahmani, Dilaver, Leovac, Ademi,Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić i Petković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh