Fudbal

Bavarci sačuvali mrežu na Anfield Roadu

Liverpool i Bayern su u prvom meču osmine finala odigrali 0:0 na Anfield Roadu.

No image - Haber.ba

Redsi su bili konkretniji rival u ovoj utakmici, ali iz nekoliko jako dobrih prilika nisu uspjeli postići pogodak. Pogotovo je Liverpool stvarao sjajne šanse u prvom poluvremenu, međutim što zbog dekoncetracije, što zbog dobrih reakcija Manuela Neuera nisu uspjeli postići gol, piše “Sport1“.

Ipak, prvu veliku priliku imao je Bayern, ujedno i najveću na ovoj utakmicu. Alisson je dobio loptu, dugo je čekao sa predajom ili ispucavanjem, zakoplikovao sebi i ekipi život, što je iskoristio gost. Lopta je došla do Sergea Gnabryja, no on trese samo vanjski dio mreže.

Uzvratio je sjajnom šansom Liverpool, ali i Sadio Mane promašajem. Smušena je bila reakcija Bayernove odbrane, Sadio Mane se našao sam pred Neuerom, ali je šutirao pored gola.

Pred odlazak na odmor novu odličnu šansu ima Liverpool. Mohamed Salah je maestralno odigrao za Firmina, ovaj sa lijeve strane pronašao u kaznenom prostoru Matipa, ali on šutira pored gola.

Drugo poluvrijeme je bilo manje sadržajnije nego prvo poluvrijeme. Odbrana Bayerna je bila jako dobra i nije dozvolila previše prostora ubitačnom napadu Liverpoola da se razmaše. Tek, u finišu susreta Mane ponovo ima sjajnu šansu, ali je Manuel Neuer njegov šut odbranio i izbacio loptu u korner.

Bavarci su uglavnom prijetili preko Gnabryja, ali je to bilo preslabo, pa se na revanš u Minhen putuje sa rezultatom 0:0 čime svakako zadovoljniji mogu biti Bavarci.

Liverpool – Bayern 0:0 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh