Fudbal

Sarajevo pobijedilo kakanjski Rudar

Fudbaleri Sarajeva odigrali su danas meč protiv Rudara iz Kaknja.

FK Sarajevo - Vijesti.ba

Susret u Butmiru poslužio je aktuelnom lideru na premijerligaškoj tabeli kao generalna proba pred nastavak sezone. Nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 4:2 za Sarajevo, pišu “Vijesti“.

Sarajevo je povelo u 38. minuti. Amar Rahmanović je šutirao i pogodio stativu, a mrežu Bekana zatresao je Mersudin Ahmetović.

Samo pet minuta kasnije Rudar dolazi do izjednačenja. Kobilica je uposlio Kovača koji matira Kovačevića za 1:1. Samo minut kasnije Pidro je oboren u kaznenom prostoru Rudara. Sudija je pokazao na penal, a jedanom fudbaleru tima iz Kaknja crveni karton. Siguran za 2:1, sa jedanaest metara, bio je Krste Velkoski.

Šest minuta igre u nastavku bilo je potrebno Sarajevu za novi gol. Haris Handžić asistira, a Aldin Šišić pogađa za 3:1.

U 55. minuti Mušija je pogodio mrežu Sarajeva i smanjio na 3:2. Konačnih 4:2 postavio je svojim drugim golom na meču Šišić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh