Fudbal

Zakarić: Imam sjajan odnos sa Prosinečkim

Ako su pomenuti dogurali do statusa hrvatskih reprezentativaca i pravili unosne transfere, vjeruje se i da Goran Zakarić preko Partizana može napraviti proboj u Evropu, pogotovo što ima dosta primjera da su igrači preko Partizana odlazili u kontinentalne velikane.

No image - Haber.ba

– Istim putem mogu i ja. Vjerujem da ću iz Partizana napraviti dobar posao, kad za to dođe vrijeme. Reputacija kakvu Dinamo i Partizan uživaju u balkanskom fudbalu, važe za izvoznike na desetina kvalitetnih igrača, dokazanih na reprezentativnom i klupskom nivou, stvara dobru podlogu za transfer.

Kad za to dođe vrijeme. Zasad, ne žurim, strpljiv je Zakarić, koga ugovor sa crno-bijelima veže do juna 2021.
Prati Goran Zakarić dešavanja u regionalnom fudbalu, raduje i njega što je Komnen Andrić srušio barijeru i postao prvi Srbin poslije rata koji je zaigrao za Dinamo.

– Ne znam lično momka, ali čim je prvi strijelac hrvatske lige znači da vrijedi. Dinamo grabi kvalitet, ne propušta šanse kad osjeti mogućnost da nekog dovede. Skrenuo je Andrić pažnju na sebe i želim mu svu sreću.

Debitovao je kod Safeta Sušića u aprilu 2014. godine, da bi skoro četiri godine čekao na naredni poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u koju ga je vratio Robert Prosinečki početkom prošle godiine, poslije čega je neizostavni dio na spiskovima.

– Od duela sa Amerikancima, koji nije bio u FIFA-inom terminu, kad su priliku dobili samo fudbaleri iz Premijer lige BiH imam sjajan odnos sa Prosinečkim. U Ligi nacija sam bio akter svih mečeva, prešli smo u Diviziju više, a nadamo se da ćemo izboriti plasman na EP, kaže Zakarić koji ima deset utakmica za Zmajeve.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh