Fudbal

Stevanović nakon Premijer lige, najbolji i u Švicarskoj

Povremeni bh. reprezentativac i član Servettea, Miroslav Stevanović proglašen najboljim igračem Challenge lige Švicarske. Priznanje mu je dodijeljeno na gala svečanosti na kojem je Stevanović poručio:

Miroslav Stevanović - Twitter

Ovo je satisfakcija za mene, iako više od ičega želim da na kraju sezone sa Servetteom izborim plasman u Super ligu. Želim i ove godine da igram bolje, dok sve individialne nagrade ništa neće značiti ako se ne plasiramo u viši rang, rekao je Stevanović, koji će najvjerovatnije produžiti ugovor sa Servetteom.

Nemam informacija da imam neke ponude, ali to nije ni važno. Sviđa mi se Servette i osjećam se veoma dobro ovdje. Naš zajednički cilj je Super liga, i mogu vam reći da nemam ništa protiv da produžim ugovor. Veoma moguće je da se i to riješi uskoro, dodao je.

Stevanović je u prošloj sezoni na 32 meča postigao osam golova i upisao devet asistencija. Ove sezone je odigrao 18 susreta i zabio je četiri gola, dok je asistirao sedam puta. U Servette je došao na ljeto 2017. godine iz Željezničara. Zanimljivo je da je pred odlazak u Švicarsku proglašen i zvanično najboljim igračem Premijer lige.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh