Fudbal

Begović će se morati namučiti da vrati jedinicu

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe jasno je poručio da će Asmir Begović morati dobro da zagrije rukavice kako bi vratio mjesto startnog golmana.

Asmir Begović - Twitter

Na pitanje engleskih novinara šta Begović treba uraditi kako bi vratio jedinicu, Howe je rekao:
– Morat će da se dokaže na treningu. Nema druge preporuke za ulazak u tim. To kažem svakom igraču, bilo da je u pitanju golman ili igrač u polju.

Sve se ocjenuje po radu na treningu, a kada se dobije šansa, to povjerenje morate i opravdati. Asmiru svakako preporučujem da radi kao što je i ranije. Njegova posvećenost timu nikada nije bila upitna.

Ipak, jednostavno sam osjetio da moram nešto promijeniti nakon serije koju smo imali. Vjerujem da će se vratiti i imati važnu ulogu u ostatku sezone.

Begović je na golu Bournemoutha od dolaska iz Chelseaja stajao 60 puta i primio je 103 pogotka. Sinoć su se u medijima pojavile informacije da je već nekoliko klubova pokazalo interesovanje za bh. reprezentativca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh